Antirustbehandling

Vi har gått den tunge veien med tradisjonell behandling av biler som har fått rustdannelser.

Tradisjonell antirustbehandling funngerer på nye og helt rustfrie kjøretøyer.

På eldre biler med allerede etablert rust, vil etter vår erfaring en såkalt tett behandling fungere som en akselerator i prosessen.

LANOLINOLJE klarer å stoppe etablert rust i tillegg til å forhindre mer omfattende rustangrep.

Med korrekt oppfølging og rebehandling vil ikke ditt kjøretøy kunne ruste mer.

Dette vil være helt avgjørende ved innbytte/salg av bilen.

Det er det ikke mange produkter om noen som kan hamle opp med.

 

 http://m.dinside.no/931420/hvordan-virker-rustbehandling-med-lanolin

Fluidfilm Lanolinolje

Med vår unike Fluid Film olje sikrer vi bilen din mot rust.

Tunna Auto var de første i Norge som begynte å behandle biler med Fluid Film olje, dette har vist seg å være en kjempesuksess 🙂

 

I tillegg til å forhindre rust stopper den rusten som har fått utvikle seg.

Oljen er lanolinbasert, tørker ikke ut og vil fortsette å krype inn i alle falser og skjøter.

Vanlig antirustbehandling slik som Tectyl, Dinitrol, Mercasol, Nopava osv, kan anbefales på en helt ny bil. Da er den rustfri og tørr og denne type behandling har da en funksjon.

Vi erfarer at antirustbehandling er et håndverk som utføres forskjellig. Ikke alle demonterer plast-innerskjermer selv om man sier at det gjøres. Hvis det brukes vann for å rengjøre understell klarer man ikke å få tørket opp i dører og kanaler. Selv om verkstedet hevder å ha gode tørkemaskiner som klarer dette.

Resultatet er at en blanding av vann og antirustmiddel blir liggende i bunnen av kanalene og denne unyttige "grøten" holder på fukten og tetter dreneringshull. Flere verksteder dropper behandlingen av hulrom, en av grunnene er frykt for problemer med sensorer som kan ligge inne i kanalene på nyere biler.

En vanlig slurvefeil er at man ikke behandler på de viktige områdene ved jekkfestene, der labbene for løftebukken har vært. Strengere miljøkrav gjør at produsenter av tradisjonelle antirustmidler prøver vannbaserte produker. Dette har vist seg å være mislykket og antirustverksteder legges ned fordi man ikke klarer å levere en fagmessig god jobb.

 

Gammeldags oljebehandling utføres av et fåtall antirustverksteder. Ofte utføres denne type behandling av "bønder" og andre som driver med bil og mekanisk arbeid i liten skala eller på si. Oljen som brukes kan være spillolje, motorolje, sagkjedeolje eller hydraulikkolje.

Ofte lager man seg sin egen blanding, og den kan da inneholde diesel og vanlig antirustmiddel. Hovedinnholdet er uansett petroleumsbasert olje. Disse oljene har en mer ruststoppende virkning enn tradisjonell antirustbehandling. Ulempen er at olje trekker til seg skitt. Dette kan hevdes å være en fordel da man får en slitesterk overflate, og at ved gjentatte behandlinger blir det mer slitesterkt for hver gang.

I praksis bygger det seg opp mye skitt og oljen trekker ut i skitten. Det vil da begynne å ruste på baksiden. Hvis man skal spyle av skitten og begynne på nytt regelmessig blir det både mye arbeid, skitt og søl. Da er man i en rundgang som ofte er ugunstig. Andre ulemper er lukt, spesielt fra diesel samt lite helse vennlig.  

Fluid Film 

Det finnes ikke noe som stopper rust er det noen som sier. "Rust i karosseriet kan være svært vanskelig å stoppe" sa daglig leder i et antirustsenter som har drevet siden midt på 70-tallet. Vi forstår disse utsagnene godt!

Fluid Film er et produkt som virker på en måte man må erfare. Vi kjenner ikke til andre produkter som kryper ca. 15 cm i alle retninger på plan flate eller gjennom falser og nagler, ikke størkner (du blir våt på fingeren etter flere år), ikke fordamper, er miljøvennlig og ikke trekker til seg skitt slik andre oljer gjør. Fluid Film stopper rust!

Fluid Film er basert på lanolinolje (ullfett/ sauefett) og har vært brukt i hele verden siden 1943 på skip og i offshoreindustren, bl.a. på grunn av sine saltvannsbestandige egenskaper. På grunn av de gode rustbeskyttende og ikke minst ruststoppende egenskapene har Fluid Film vokst seg store innenfor mange bransjer og bruksområder. Vi erfarer at den virker helt unikt til understellsbehandling - både på nye og gamle biler.

Vi anbefaler Fluid Film NAS til første gangs behandlig både til hulrom og understell, da denne unike oljen er svært penetrerende.